Un român a dezvoltat o reţea socială care te lasă să comunici cu lumea de dincolo: în patru zile are 50.000 de utilizatori

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 05 februarie 2014 15838 afişări

Marius Ursache, cofondator al agenţiei Grapefruit, a creat alături de un grup de antreprenori din Statele Unite o platformă digitală unde utilizatorii vor fi prezenţi şi după moarte, relatează nbcnews.com.

Un român a dezvoltat o reţea socială care te lasă să comunici cu lumea de dincolo: în patru zile are 50.000 de utilizatori

Platforma, dezvoltată sub numele de eterni.me, a fost accesată în patru zile de la lansare de peste 50.000 de utilizatori. Prima versiune complet funcţională va fi lansată în anul 2015 în Statele Unite, iar conturile se vor putea crea doar pe bază de invitaţie.

Alături de Marius Ursache, la partea de programare a contribuit şi grup de softişti de la Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Informaţiile postate de utilizator, atât pe platformă cât şi pe site-uri, sunt agregate şi din ele se crează un avatar care, folosind algoritmi de inteligenţă artificială, va putea transmite informaţii şi după moartea utilizatorului. În cazul în care ideea nu li se pare înspăimântătoare, cei apropiaţi vor putea accesa site-ul pentru a pune întrebări sau a cere sfaturi.

Marius Ursache este unul din fondatorii Grapefruit, agenţie de digital product development înfiinţată în anul 1999.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-roman-a-dezvoltat-o-retea-sociala-care-te-lasa-sa-comunici-cu-lumea-de-dincolo-in-patru-zile-are-50-000-de-utilizatori-12027242
12027242
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.