Un restaurant a angajat un preot cu scopul de a smulge mărturisiri despre "păcate" angajaţilor

Autor: Andreea Tobias Postat la 21 iunie 2023 23 afişări

Un restaurant a angajat un preot cu scopul de a smulge mărturisiri despre "păcate" angajaţilor

Scandal într-un restaurant din California. Angajaţii vor primi 140.000 de dolari după ce un preot fals le-a smuls "păcatele".

Un restaurant din California a fost obligat să plătească 140.000 de dolari în salarii restante şi daune angajaţilor după ce a angajat un preot pentru a smulge mărturisirile angajaţilor, în ceea ce anchetatorii numesc "cele mai neruşinate" acte de corupţie pe care un angajator le-a făcut împotriva personalului său, scrie CNN.

Departamentul american al Muncii a declarat că, potrivit unui angajat, proprietarul Che Garibaldi, care operează două locaţii ale Taqueria Garibaldi din nordul Californiei, a angajat un preot fals pentru a asculta confesiuni în timpul orelor de lucru şi pentru a "smulge păcate", inclusiv pentru a-i întreba dacă au întârziat la muncă, dacă au furat bani din restaurant sau dacă au avut "intenţii rele" faţă de angajator.

"Sub jurământ, un angajat de la Taqueria Garibaldi a explicat cum restaurantul a angajat un presupus preot pentru a le asculta păcatele de la locul de muncă, în timp ce alţi angajaţi au raportat că un manager a afirmat în mod fals că problemele de imigraţie vor fi ridicate de investigaţia departamentului", a declarat procurorul Marc Pilotin.

Dieceza catolică din Sacramento a confirmat că nu a găsit "nicio dovadă a vreunei legături" între falsul preot şi dieceza lor. "Deşi nu ştim cine a fost persoana în cauză, suntem complet siguri că nu era un preot al Diecezei din Sacramento", a spus un purtător de cuvânt.

Garibaldi şi alţi trei proprietari şi operatori de restaurante au fost condamnaţi să plătească 140.000 de dolari în salarii restante şi daune către 35 de angajaţi. De asemenea, restaurantul va trebui să plătească 5.000 de dolari în penalităţi civile.

Taqueria Garibaldi nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
restaurant,
preot,
păcate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.