Un puşti de 17 ani din Londra devine milionar după o tranzacţie de 30 mil. $ cu Yahoo!

Autor: Andreea Anghel Postat la 27 martie 2013 58 afişări

Un adolescent de 17 ani din Londra, un adevărat talent în crearea de software, a devenit milionar după ce compania americană Yahoo! a decis să cumpere pentru suma de 30 de milioane de dolari aplicaţia pe care acesta o crease, scrie FT.

Un puşti de 17 ani din Londra devine milionar după o tranzacţie de 30 mil. $ cu Yahoo!

Un adolescent de 17 ani din Londra, un adevărat talent în crearea de software, a devenit milionar după ce compania americană Yahoo! a decis să cumpere pentru suma de 30 de milioane de dolari aplicaţia pe care acesta o crease, scrie FT. Aplicaţia creată de Nick D’Aloisio, denumită Summly, rezumă automat conţinutul ştirilor pentru ca acestea să poată fi citite mai uşor de pe smartphone-uri. D’Aloisio, care a învăţat singur la vârsta de 12 ani să creeze software, va lucra la biroul Yahoo! din Londra şi îşi va continua în paralel şi studiile. El a fost aplaudat de Apple după lansarea aplicaţiei Summly, care a fost considerată drept una dintre cele mai bune aplicaţii ale anului 2012. Aplicaţia a fost descărcată de aproape un milion de ori înainte de a fi retrasă din magazinul de aplicaţii al Apple, după anunţul tranzacţiei. Marissa Mayer, care ocupă funcţia de CEO al Yahoo! de la jumătatea anului trecut, este preocupată de oferirea de servicii personalizate utilizatorilor Yahoo şi urmăreşte creşterea numărului de angajaţi prin cumpărarea unor mici companii start-up din domeniul tehnologic. Din iulie anul trecut, de când Marissa Mayer a preluat conducerea, Yahoo a cumpărat şase astfel de companii, printre care Jybe, un start-up specializat în recomandări de cărţi, filme, restaurante.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nick D’Aloisio,
Londra,
milionar,
Yahoo
/actualitate/un-pusti-de-17-ani-din-londra-devine-milionar-dupa-o-tranzactie-de-30-mil-s-cu-yahoo-10693460
10693460
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.