Un preşedinte ca nimeni altul. I-a batjocorit pe Obama şi Papa Francisc iar acum arată gesturi obscene parlamentarilor UE

Postat la 24 septembrie 2016 24291 afişări

Un preşedinte ca nimeni altul. I-a batjocorit pe Obama şi Papa Francisc iar acum arată gesturi obscene parlamentarilor UE

Noul lider al filipinezilor nu are nicio jenă atunci când vine vorba de limbaj vulgar sau gesturi obscene la adresa oficialilor altor state. El a şocat de câteva ori folosind o expresie vulgară şi batjocoritoare la adresa preşedintelui Obama, dar şi a Papei Francisc.

 

De curând, în timpul unui discurs pe care îl susţinea în faţa directorilor executivi locali din Davao City, oraşul său natal, a fost surprins făcând un semn obscen, adresându-se parlamentarilor Uniunii Europene. De curând, parlamentarii UE i-au sugerat lui Duterte să înceteze cu omorurile în masă a suspecţilor consumatori de droguri. Conform Drepturilor Omului, numărul celor care au fost omorâţi din această cauză s-ar ridica la 2.400 de persoane.  Iar în mijlocul şedinţei, Duterte a lăsat de înţeles că nu îi pasă absolut deloc de propunerile acestora şi, mai mult, i-a înjurat de două ori, vorbele sale fiind însoţite de semne obscene. Iar în urma acestui discurs instigator, audienţa a aplaudat. 

 

 

Duterte a declarat public că nu va urmări penal ofiţerii legii şi cetăţenii care ucid traficanţi de droguri ce opun rezistenţă arestării. Războiul contra drogurilor a lui Duterte a declanşat un val de crime extrajudiciare cu efecte devastatoare aspura ţării. Victimele recente includ şi doi copii, în vârstă de patru, respectiv cinci ani. Duterte a promis eradicarea acestei probleme prin orice mijloace posibile - jurând că la nevoie va ucide chiar şi 100.000 de infractori în primele şase luni de la birou.  

 

Când a fost primar al oraşului Davao, el a folosit, de asemenea, astfel de abordari în afara legii. Săptămâna trecută, într-o audiere în faţa Senatului Filipine, un bărbat ce pretindea a fi fost omul de bază a lui Duterte a recunoscut că a fost plătit pentru a efectua astfel de lucruri.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.