Un oraş va oferi bilete de loterie tinerilor căsătoriţi pentru a stimula natalitatea

Autor: Petru Mazilu Postat la 28 februarie 2024 8 afişări

Autorităţile din oraşul Xian din China vor cheltui 700.000 de yuani (97.000 de dolari) pe bilete de loterie pentru a le oferi ca premii tinerilor care au un certificat de căsătorie. Autorităţile încearcă astfel să încurajeze nunţile. China se confruntă cu o scădere a natalităţii.

Un oraş va oferi bilete de loterie tinerilor căsătoriţi pentru a stimula natalitatea

Autorităţile din Xian au promis un bilet de loterie fiecărui cuplu care prezintă un certificat de căsătorie de la 1 martie. Campania se va desfăşura până pe 30 noiembrie, potrivit CNBC.

China se confruntă cu mari probleme legate de natalitate. Populaţia Chinei a scăzut pentru al doilea an consecutiv în 2023, naşterile ajungând la aproximativ jumătate faţă de nivelul din 2016

În China mamele necăsătorite au puţine drepturi. De asemenea, China este unul dintre cele mai scumpe locuri din lume pentru a creşte un copil, raportat la PIB-ul său pe cap de locuitor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
loterie,
tineri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.