Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel mai bogat om al lumii duce o viaţă simplă. Trăieşte în aceeaşi casă de 40 de ani şi nu are avioane sau iahturi

Autor: Ioana Matei Postat la 26 septembrie 2020 30412 afişări

Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel mai bogat om al lumii duce o viaţă simplă. Trăieşte în aceeaşi casă de 40 de ani şi nu are avioane sau iahturi

Magnatul mexican Carlos Slim a ajuns de câteva ori să îl depăşească pe Bill Gates pe lista celor mai bogaţi oameni din lume. Dar nu trăieşte totuşi conform standardelor de oameni bogaţi la care ne-am aştepta, scriu moneytalks.com şi businessinsider.com.

Carlos Slim trăieşte spre exemplu în aceeaşi casă cu şase dormitoare în care a trăit de peste 40 de ani.

Este implicat în mai multe companii din Mexic, cunoscute ca „Slimlandia”, dar este o persoană discretă.

Indexul Miliardarilor realizat de Bloomberg îl plasează pe locul 24 în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii, cu o avere netă de 43,6 de miliarde de dolari. În 2016 însă, el era a cincea cea mai bogată persoană din lume - averea lui a fost lovită în ultimii câţiva ani.

Chiar după alegerea preşedintelui Trump, în noiembrie 2016, pieţele globale s-au contractat şi valoarea peso-ului mexican s-a prăbuşit, astfel că Slim a pierdut mai mult de 9% din averea sa.

Bloomberg scria în martie 2017 că niciun alt miliardar nu a pierdut la fel de mulţi bani ca şi el în timpul preşedinţiei lui Trump.

Pandemia de coronavirus a adus o altă lovitură averii lui Slim: la începutul lunii martie, a pierdut aproape 5 miliarde de dolari într-o singură zi.

Cea mai mare parte averii sale vine de la America Movil, cel mai mare operator de telefonie din America Latină, pe care îl deţine în proporţie de 57%. Deţine însă şi afaceri din banking, minerit şi este implicat şi în industria construcţiilor din Mexic. Deţine acţiuni chiar şi în cadrul publicaţiei The New York Times.

În 2010, l-a depăşit pe Bill Gates şi a devenit cel mai bogat om din lume.

În pofida averii sale, el nu crede în consumul excesiv - nu deţine niciun iaht sau avion.

A trăit în aceeaşi casă timp de 40 de ani, permiţându-şi două luxuri: trabucurile cubaneze şi colecţionarea de artă.

A cumpărat totuşi o vilă pe Fifth Avenue în New  York în schimbul a 44 de milioane de dolari - însă ca investiţie, nu pentru locuit.

În 2015, vila  a fost vândută cu 80 de milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bill gates,
om de afaceri,
avere,
bogati,
mexic,
oameni,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.