Un nou tip de învăţământ în ţara noastră. Primul liceu hibrid din România a început cursurile

Autor: Raisa Humeniuc Postat la 02 decembrie 2021 694 afişări

Primul liceu hibrid din România a început cursurile. La liceul internaţional hibrid Spark, din Cluj-Napoca, elevii aleg ce materii vor să studieze.

Un nou tip de învăţământ în ţara noastră. Primul liceu hibrid din România a început cursurile

Primul liceu hibrid din România a început cursurile, iar la liceul internaţional hibrid Spark, elevii aleg ce materii vor să studieze.

La liceul Spark, elevii fac cursurile online în limba engleză cu profesori din 6 ţări.

Inspirată de pandemie şi cu gândul la viitor, Ruxandra Mercea a deschis la Cluj-Napoca primul liceu internaţional hibrid din România, un liceu care îi scuteşte pe elevi de materiile care nu îi pasionează.

La Spark, adolescenţii aleg ce vor să înveţe, iar profesori din înreaga lume îi coordonează online, pas cu pas.

De mic copil, Vald Meşa, un elev în vârstă de 14 ani, din Braşov, a dezvoltat o pasiune pentru robotică. Vrea să studieze doar ştiinţe şi matematică, iar dacă ar fi rămas la o şcoală de stat nu ar fi reuşit să se dezvolte din acest punct de vedere. Crede că liceul Spark îl va pregăti să intre la o universitate de prestigiu din America.

„Am început cursurile, sunt foarte faine. Profesorii sunt din alte ţări şi ne întâlnim pe zoom. Eu lucrez în timpul săptămânii apoi am un meeting cu fiecare profesor în care discutăm ce am lucrat şi ce urmează să mai lucrez. Sper să ajung la MIT în America şi la un moment dat poate la NASA. Mi-am cumpărat imprimantă 3D şi alte componente şi construiesc roboţi”, a spus Vlad, la Aleph News.

La liceul hibrid se pune accentul pe educaţia viitorului. Elevii sunt ajutaţi să intre la facultăţile pe care şi le doresc, dar şi să descopere ce carieră vor să aibă.

„Avem deja primii 10 elevi, avem încă 200 pe lista de aşteptare să îi trecem prin procesul de admitere şi avem profesori atât din România, cât şi din alte şase locuri din lume. Avem în acest moment elevi din Canada care participă, din Africa de Sud şi urmează să avem un grup mare de elevi din Rusia, Turcia, Azerbaijan, Kazahstan”, a spus Ruxandra Mercea, fondatorul Liceul Internaţional Hibrid Spark

Taxele şcolare la liceul Spark valorează între 1.000 de euro şi 6.000 de euro pe an, în funcţie de regimul în care aleg elevii să studieze: part time sau full time.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
liceu,
hibrid,
curs

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.