Un nou producător de maşini electrice îi suflă în ceafă lui Musk şi Tesla: Cum a ajuns BYD să îşi tripleze exporturile şi să umple piaţa vestică de maşini electrice

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 01 aprilie 2024 28 afişări

Un nou producător de maşini electrice îi suflă în ceafă lui Musk şi Tesla: Cum a ajuns BYD să îşi tripleze exporturile şi să umple piaţa vestică de maşini electrice

Producătorul chinez de vehicule electrice BYD a raportat o creştere a vânzărilor în primul trimestru din acest an, semn al al unei competiţii acerbe pe piaţa vehiculelor nepoluante, scrie WSJ.

BYD a vândut 626.263 de vehicule electrice şi hibride, în creştere cu 13% faţă de perioada similiară a anului trecut. Compania a mai precizat că vânzările au crescut cu 46% în primele două luni ale acestui an.

Exporturile au ajuns la 38.434 de unităţi, aproape triplându-se în primul trimestru al acestui an.

Compania chineză a devenit un competitor serios al Tesla, dar şi al producătorilor tradiţionali de maşini, faţă de care oferă alternative mult mai ieftine. La sfârşitul anului 2023 BYD a devenit cel mai mare producător de maşini electrice din lume.

Fondată în 1995 ca un producător de baterii, BYD a devenit cel mai important jucător de pe piaţa chineză. Acesta reflectă creşterea dominanţei chineze în noul spaţiu creat de vehiculele electrice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.