Un nou gigant mondial concediază MII DE OAMENI după ce a pierdut SUTE DE MII DE CLIENŢI

Postat la 23 februarie 2018 13087 afişări

Un nou gigant mondial concediază MII DE OAMENI după ce a pierdut SUTE DE MII DE CLIENŢI

Compania britanică Centrica, ce deţine distribuitorul British Gas, a anunţat că va concedia 4.000 de angajaţi după rezultatele slabe înregistrate în 2017.

Profitul companiei, care desfăşoară activitate şi în Irlanda şi America de Nord, a scăzut anul trecut cu 17%, până la 1,4 miliarde de euro. În Marea Britanie, distribuitorul a pierdut peste 750.000 de clienţi, aproximativ 9% din numărul total.

Centrica a anunţat că procesul de concediere, parte a unui plan mai amplu de reducere a costurilor, va afecta în principal afacerile din Marea Britanie.

Valoarea acţiunilor Centrica a scăzut cu peste 50% anul trecut, ca reacţie a faptului că politicienii au căutat metode de a limita preţul plătit de consumatori pentru energie.

Neil Wilson, analist de piaţă la ETX Capital, a declarat celor de la BBC că Centrica a progresat semnificativ în ceea ce priveşte reducerea costurilor, dar pierderea unui număr atât de mare de clienţi reprezintă un punct sensibil pentru distribuitor.

Anul trecut, Centrica a anunţat că-şi va închide facilitatea de înmagazinare din Rough, iar ţara va înceta să utilizeze centrale pe cărbune până la mijlocul deceniului viitor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.