Un nou examen medical pentru şoferi. Dacă nu treci testul, rămâi fără permis

Postat la 02 octombrie 2019 6759 afişări

Conform unui proiect lansat recent în dezbatere publică, autorităţile vor introduce un nou examen medical pentru şoferi. În cazul în care această testare nu va fi trecută de candidat, acesta va fi declarat inapt pentru conducerea autovehiculelor.

Un nou examen medical pentru şoferi. Dacă nu treci testul, rămâi fără permis

Conform unui proiect de ordin de ministru publicat pe pagina Ministerului Sănătăţii, cei care doresc să devină şoferi profesionişti vor avea de făcut în plus un control pneumologic, care va deveni obligatoriu.

Potrivit proiectului, controlul pneumologic pentru identificarea riscului de apnee în somn se realizează doar pentru solicitanţii de permise pentru grupa II (şoferi profesionişti). În urma acestei examinări, candidatul va fi declarant apt/inapt. În cazul în care la una din specialităţile medicale menţionate în fişă candidatul este declarant inapt conducere auto, aceasta va fi şi concluzia finală a examenului medical.

Actuala legislaţie prevede ca fişa medical pentru obţinerea permisului să conţină examene de specialitate la medicină internă, ortopedie şi traumatologie, neurologie, psihiatrie, otorinolaringologie şi oftalmologie. Proiectul prevede ca persoanele care doresc să obţină permis de categoria II, adică C, CE, C1, C1E, D, DE, D1, D1E, Tr, Tv, Tb (autovehicule de mari dimensiuni, precum autobuze, camioane, transport mărfuri), să facă şi un examen la specialitatea pneumologie, scrie https://www.promotor.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
soferi,
examen,
refuz,
suspendare permis

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.