Un nou cutremur a avut loc, anunţă seismologii, care precizează că acesta a fost de 7 grade pe scara Richter. Unde s-a produs marele seism?

Autor: Raul Peterlin Postat la 07 decembrie 2023 178 afişări

Un cutremur cu magnitudinea 7 loveşte regiunea Vanuatu din Noua Caledonie. Alertă de tsunami

Un nou cutremur a avut loc, anunţă seismologii, care precizează că acesta a fost de 7 grade pe scara Richter. Unde s-a produs marele seism?

Un cutremur cu magnitudinea 7 a lovit joi regiunea Vanuatu, a anunţat vineri Centrul german de Cercetare pentru Geoştiinţe (GFZ), fiind emisă o alertă de tsunami pentru coastele din zonă, potrivit Reuters.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, a precizat GFZ.

Anterior, acesta a estimat cutremurul la o magnitudine de 6,6.

Institutul Geologic al Statelor Unite (USGS) a măsurat cutremurul la o magnitudine de 7,1, cu o adâncime de 48 km.

Sistemul american de alertă pentru tsunami a declarat că valuri tsunami periculoase provocate de cutremur sunt posibile pe o rază de 300 km de la epicentru, de-a lungul coastelor din Vanuatu şi Noua Caledonie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tsunami,
cutremur,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.