Un hotel din Indonezia vrea titlul de „cel mai subţire hotel din lume”. Are doar 2,7 metri lăţime

Autor: Raul Peterlin Postat la 15 noiembrie 2023 24 afişări

Un hotel din Indonezia care are doar 2,7 metri lăţime vrea să câştige titlul de „cel mai subţire hotel din lume”. Creatorul său spune că nu l-a construit doar pentru a obţine titlul, ci şi pentru a populariza localitatea din care provine, scrie CNN.

Un hotel din Indonezia vrea titlul de „cel mai subţire hotel din lume”. Are doar 2,7 metri lăţime

Cel care a gândit proiectul hotelului spune că acesta nu este doar o încercare de a stabili un record mondial, ci şi de a atrage atenţia internaţională asupra micului oraş în care s-a născut.

Ary Indra, persoana care a proiectat hotelul, a crescut în Salatiga, Java Centrală. După ce s-a format ca arhitect şi a făcut carieră în Jakarta şi Singapore, a simţit că trebuie să se întoarcă acasă şi să pună în aplicare ceea ce a învăţat.

A găsit un teren nedorit, pe care nimeni nu era dispus să îl dezvolte din cauza dimensiunilor.

Pe terenul respectiv a fost ridicată acum casa PituRooms, un hotel cu şapte camere (Pitu înseamnă „şapte” în limba javaneză) şi care măsoară doar 2,74 metri lăţime.

Clădirea are cinci etaje, iar fiecare dintre cele şapte camere este suficient de mare pentru un pat dublu şi o baie mică cu duş şi toaletă.

Camerele sunt decorate cu obiecte de artă şi stil de amenajare interioară conform zonei.

„Vreau ca oamenii să experimenteze Salatiga într-un mod nou”, a declarat Indra. „Deţin, am proiectat şi operez PituRooms cu propria mea echipă. A devenit noua mea platformă pentru a genera un nou tip de turism care implică comunităţile locale”, a mai spus Ary Indra.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hotel,
mic,
record

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.