Un gigant american cu afaceri de miliarde se pregăteşte să intre în faliment după ce acţiunile WeWork au scăzut marţi cu peste 40%

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 01 noiembrie 2023 90 afişări

Un gigant american cu afaceri de miliarde se pregăteşte să intre în faliment după ce acţiunile WeWork au scăzut marţi cu peste 40%

Firma de partajare de birouri WeWork ar putea intra în faliment încă de săptămâna viitoare, raportează BBC.

Compania a fost afectată în ultima perioadă de o serie de eşecuri, printre care se numără încercare dezastruoasă în 2019 de a vinde acţiuni către public, plecarea cofondatorului firmei şi perioada pandemiei în care majoritatea angajaţilor au lucrat de acasă.

WeWork ia în considerare posibilitatea de a cere falimentul în New Jersey, potrivit Wall Street Journal, prima publicaţie care a relatat povestea.

Un purtător de cuvânt al WeWork a declarat că firma refuză să comenteze orice speculaţie.

Marţi, compania a declarat autorităţii de reglementare financiară din SUA că a convenit cu creditorii să amâne temporar plăţile pentru o parte din datoriile sale.

Acţiunile WeWork au scăzut marţi cu peste 40% în urma orelor de tranzacţionare la New York.

Jane Sydenham, director de investiţii la Rathbones, a declarat pentru BBC că WeWork a reprezentat „o idee excepţională" la începuturile sale.

„Cred că problema cu WeWork a fost că s-a extins prea mult, a împrumutat prea mulţi bani, a preluat prea multe locaţii într-un timp prea scurt şi nu a pus cu adevărat în aplicare toate verificările şi controalele pe care o companie trebuie să le aibă."

Sydenham a adăugat că WeWork a fost, de asemenea, afectată de creşterea ratelor dobânzilor, care a făcut ca împrumuturile să fie mai scumpe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wework,
companie,
furnizor,
coworking,
faliment,
bbc,
birouri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.