Un fenomen meteo bizar readuce viscolul. Unde vor fi ninsori masive

Postat la 07 martie 2024 163 afişări

Un fenomen meteo bizar readuce viscolul. Unde vor fi ninsori masive

Un fenomen meteorologic bizar este „în curs de desfăşurare”, care va aduce „ninsori pe scară largă” în Marea Britanie, potrivit unui cunoscut meteorolog britanic.

Următoarea Încălzire Stratosferică Subită (SSW) majoră este în curs de desfăşurare, iar acest lucru va avea o schimbare destul de rapidă în ceea ce priveşte impactul asupra vremii noastre", a anunţat marţi meteorologul James Madden.

SSW apare atunci când temperaturile din stratosferă cresc, iar aerul rece coboară rapid în vortexul polar. Acest lucru, la rândul său, poate provoca modificări ale curentului jet şi tinde să aducă perioade de vreme rece, potrivit Daily Star.

Schimbările în curentul jet pot crea, de asemenea, zone cu presiune atmosferică ridicată, care menţin valul de fric în Regatul Unit pentru perioade prelungite.

Cititi mai multe pe www.stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bizar,
fenomen,
ninsori,
viscol

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.