Un copil de cinci ani a trecut testul Microsoft, devenind cel mai tânăr specialist în IT din lume

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 20 noiembrie 2014 813 afişări

Ayan Qureshi, un copil de cinci ani din Coventry, Marea Britanie, este cel mai tânăr specialist certificat Microsoft, după ce a trecut examenul organizat de companie.

Un copil de cinci ani a trecut testul Microsoft, devenind cel mai tânăr specialist în IT din lume

Atunci când a ajuns în sala de examinare, cei de la Microsoft au considerat că băiatul este prea mic pentru a obţine diploma de tehnician IT, însă tatăl acestuia i-a convins să îi dea o şansă. Qureshi a declarat celor de la BBC că examenul i s-a părut "greu dar distractiv". "Au fost mai multe tipuri de întrebări, fie cu variante multiple de răspuns, fie bazate pe scenarii", a povestit copilul.

Asim Qureshi, tatăl lui Ayan, a început să îi explice calculatorul fiului său de la vârsta de trei ani. "De fiecare dată când îi spuneam ceva, aveam a doua zi surpriza că a reţinut aproape tot", spune bărbatul. "Aşa că am început să îi dau tot mai multe informaţii. La vârsta aceea, prea mult calculator poate dăuna. În cazul lui Ayan, a fost o oportunitate."

Ayan Qureshi a construit alături de tatăl său un mic laborator în casa din Coventry. El petrece două ore pe zi învăţând primul său limbaj de programare şi speră ca într-o bună zi să pună bazele unei firme de IT.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-copil-de-cinci-ani-a-trecut-testul-microsoft-devenind-cel-mai-tanar-specialist-in-it-din-lume-13607428
13607428
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.