Un asistent mergea beat la serviciu şi injecta pacienţilor sedative, să nu-l deranjeze. Doi au murit

Autor: Andreea Tobias Postat la 15 mai 2023 267 afişări

Un asistent mergea beat la serviciu şi injecta pacienţilor sedative, să nu-l deranjeze. Doi au murit

Un asistent medical din Germania a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru două crime şi şase tentative de crimă, după ce a sedat pacienţii pentru ca aceştia să nu-l deranjeze la serviciu, deoarece avea nevoie de somn, fiind băut. 

Din cauza gravităţii deosebite a infracţiunilor, tribunalul din Munchen a decis luni ca acesta să nu fie eligibil pentru eliberarea anticipată din închisoare după 15 ani, relatează DPA.

De asemenea, instanţa i-a impus o interdicţie pe viaţă de a lucra ca asistent medical.

Tânărul a recunoscut în faţa instanţei că a injectat pacienţi cu medicamente într-o secţie de recuperare a unui spital din München pentru a-i menţine sedaţi.

În apărarea sa, bărbatul a spus că întotdeauna a băut mult alcool înainte de turele sale şi că dormea la serviciu. Prin urmare, a vrut să se asigure că pacienţii nu îl vor deranja.

"Am făcut o mare greşeală", a declarat acuzatul la începutul procesului, în ianuarie.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul le injecta pacienţilor sedative, adrenalină sau anticoagulante în secţia de recuperare, o secţie intermediară între secţia de terapie intensivă şi secţia normală.

Doi pacienţi de 80 şi 89 de ani au murit în 2020 la spitalul din Munchen la care lucra acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asistent,
condamnare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.