Un antreprenor român îşi deschide magazin de brand în una dintre cele mai cunoscute staţiuni de pe Coasta de Azur

Autor: Ioana Matei Postat la 14 mai 2015 1424 afişări

Un antreprenor român îşi deschide magazin de brand în una dintre cele mai cunoscute staţiuni de pe Coasta de Azur

Producătorul autohton de cosmetice Farmec deschide, alături de partenerul Carlgin Sasu, primul magazin de brand din Franţa, la Menton, una dintre cele mai cunoscute staţiuni de pe Coasta de Azur, situată la 40 de km est de Nisa. În cadrul magazinului vor fi comercializate atât gamele noi de produse realizate la fabrica de la Cluj Napoca, cât şi mărci tradiţionale ale companiei.

Magazinul de brand din Menton este primul centru Farmec inaugurat în afara ţării anul acesta, după ce, în 2014, compania a deschis două magazine de brand în Grecia, la Salonic şi Katerini. Primul magazin Farmec din afara ţării a fost inaugurat în 2003 în Sharjah, Emiratele Unite Arabe. Din 2013 compania are un magazin de brand şi în Budapesta, într-o clădire monument istoric din zona Corvin.

În România, Farmec deţine şase magazine proprii în Cluj Napoca, Arad, Timişoara şi Târgu Mureş. Magazinul dedicat consumatorilor clujeni face parte dintr-un proiect mai amplu, respectiv din Centrul de Frumuseţe Farmec, unde consumatorii se pot bucura de cele mai îndrăgite produse din portofoliul companiei, alături de o gamă extinsă de tratamente de ultimă generaţie.

Deschiderea acestor magazine este parte a strategiei pe termen lung prin care Farmec urmăreşte extinderea prezenţei pe pieţele internaţionale atât prin distribuitori, cât şi prin unităţi proprii. În prezent produsele Farmec ajung în peste 30 de ţări, principalele pieţe fiind: Japonia, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, Irak, Kuwait, Grecia, Canada.

Mircea Turdean, director general al Farmec România, ocupă locul 29 în clasamentul celor mai admiraţi manageri din România publicat de Business Magazin în toamna anului trecut. Turdean lucrează în cadrul companiei de 21 de ani, iniţial profesând în cercetare, şi urmează tradiţia de management a tatălui său, Liviu Turdean, care a fost unul dintre cei mai longevivi directori de fabrică din România.

El a fost numit la conducerea companiei în iarna lui 2010, după ce anterior ocupase poziţia de director tehnic-producţie în cadrul Farmec. De formaţie inginer, el este absolvent al Facultăţii de Tehnologie Chimică din Cluj-Napoca şi al unor cursuri în cadrul Open University Business School din Marea Britanie, cursuri oferite pe piaţa locală de compania de training Codecs.

Compania a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri de 152 milioane de lei (34 milioane de euro), în creştere cu peste 10% faţă de 2013.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-antreprenor-roman-isi-deschide-magazin-de-brand-in-una-dintre-cele-mai-cunoscute-statiuni-de-pe-coasta-de-azur-14262643
14262643
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.