Un antreprenor care şi-a dat demisia din firma în care lucra are acum propria afacere şi rulează 650.000 de euro pe an

Autor: Ioana Matei Postat la 20 ianuarie 2015 25278 afişări

Un antreprenor care şi-a dat demisia din firma în care lucra are acum propria afacere şi rulează 650.000 de euro pe an

Elian Solutions, furnizorul de soluţii de gestiune a resurselor companiilor (ERP) bazate pe platforme Microsoft a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de circa 650.000 de euro, o creştere de peste 100% faţă de 2013, când veniturile companiei erau de 320.000 de euro. Compania a fost fondată în urmă cu şapte ani de Iulian Motoi şi Mihaela Antoniu, doi absolvenţi ai Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Iulian Motoi şi Mihaela Antoniu s-au cunoscut în 2006, când Iulian Motoi a început să lucreze pe implementare pentru un integrator de soluţii IT&C, potrivit unui interviu anterior acordat Ziarului Financiar. „În multele ore state peste program la ultima firmă pentru care am lucrat ne-am tot întrebat dacă am putea face ceea ce lucram la momentul respectiv, dar mai bine decât ne coordonau alţii să o facem. Firma respectivă crescuse foarte mult într-o perioadă şi oamenii noi nu mai erau trimişi la traininguri, ci direct în producţie, per total, începuse să fie dezorganizare. Aşa că în 2008 am început să lucrăm pe cont propriu, am obţinut primul contract în şase luni şi la scurt timp am semnat parteneriatul cu Microsoft pentru a implementa Microsoft Dynamics NAV“, explica Iulian Motoi motivele pentru care s-a lansat în antreprenoriat în interviul acordat Ziarului Financiar.

 În cursul anului 2014, portofoliul Elian s-a extins cu 11 clienţi. Dintre aceştia, şapte au beneficiat de servicii de implementare, iar patru de servicii de mentenanţă, după schimbarea partenerului.

Printre noii clienţi se numără: Bittnet, Magic Solutions, Industrial Software, Stentor, El Dorado, Euro Fittings, Green Toner, Kapsch, Binzel, Vertical Design, Totem Communication. Totodată, anul trecut, Elian Solutions şi-a adăugat în portofoliu şi un client din SUA -  ILG (International Laser Group Inc.).

Valoarea medie a unui contract de implementare în 2014 a fost de circa 30.000 euro, potrivit reprezentanţilor companiei.  Elian Solutions a atins în 2014 o cifră de afaceri de circa 650.000 de euro, o creştere de peste 100%, faţă de 320.000 euro în 2013.

“Pentru 2015, targetăm în primul rând companiile locale, deşi istoricul implementărilor ne arată că Dynamics NAV este preferat în special de companiile multinaţionale, care înţeleg mai bine valoarea şi avantajele acestui sistem în comparaţie cu soluţiile locale: numărul mare de implementări la nivel global, care determină un număr foarte scăzut de bug-uri în varianta standard, precum şi posibilitatea de migrare la un alt partener“, declară Iulian Motoi, Managing Partner Elian Solutions.  

Elian Solutions, implementator al sistemului ERP Microsoft Dynamics NAV, are în vedere pentru acest an extinderea portofoliului cu 20 de clienţi noi, precum şi introducerea în ofertă a celui de-al doilea sistem ERP - Microsoft Dynamics AX.

Cel de al doilea sistem ERP - Microsoft Dynamics AX va fi introdus în portofoliul Elian Solutions în cea de-a doua parte a anului şi vizează întreprinderile de mari dimensiuni, cu fluxuri de business complexe, compania propunându-şi ca acest an să marcheze şi primele implementări pentru noul sistem. 

În ceea ce priveşte comportamentul clienţilor, potrivit Elian Solutions, în cele mai multe situaţii, directorul general este cel care ia decizia finală privind implementare unui sistem ERP, dar în urma consultărilor cu directorul operaţional, directorul de vânzări şi directorul IT.

“O poziţie aparte o ocupă managementul financiar-contabil fiindcă, de obicei, ERP-urile nu sunt suficient de “prietenoase” cu necesităţile informaţionale ale celor din acest domeniu. Informaţia există, dar nu este întotdeauna structurată corespunzător aşteptărilor acestora. Noi am customizat soluţia noastră, astfel încât ea să fie cât mai aproape şi de nevoile informaţionale ale celor din domeniul financiar-contabil,“ a adăugat Iulian Motoi, Managing Partner Elian Solutions.   

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-antreprenor-care-si-a-dat-demisia-din-firma-in-care-lucra-are-acum-propria-afacere-si-ruleaza-650-000-de-euro-pe-an-13775475
13775475
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.