UE îşi schimbă priorităţile pentru următorii cinci ani. Ce conţine noua Agendă a Uniunii Europene

Postat la 13 aprilie 2024 356 afişări

UE îşi schimbă priorităţile pentru următorii cinci ani. Ce conţine noua Agendă a Uniunii Europene

UE prioritizează apărarea şi va pune deoparte agenda pentru schimbarea climatică. Draftul consultat de Politico nu conţine menţiuni despre salvarea biodiversităţii. 

Green Deal, absent din noua agendă.

Noua agendă a UE ocoleşte mediul. Jurnaliştii de la Politico au consultat un document cu lista de priorităţi ale Uniunii. Se trece în mod clar la apărare şi reducerea migraţie. Singura menţiune egată de mediu se referă la cel de afaceri.

Ce conţine noua listă de priorităţi a UE pentru următorii cinci ani?

Este vorba de un program aflat încă în lucru, dar care ne indică o schimbare majoră a accentului de la salvarea mediului la apărare şi securitate. Referinţele la schimbările climatice sunt minime, iar biodiversitatea şi natura nu sunt menţionate deloc.

Lista de priorităţi UE se bazează pe luni de discuţii între Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi liderii statelor membre. Jurnaliştii de la Politico observa o diferenţă marcantă faţă de agenda strategică din 2019, care a pus schimbările climatice în centrul atenţiei.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agenda,
continut,
europene

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.