UE a decis să accelereze implementarea acordului cu Ucraina, în pofida presiunilor Rusiei

Postat la 24 septembrie 2013 34 afişări

Miniştrii de Externe din statele membre ale Uniunii Europene au convenit luni să pună în aplicare un acord de liber schimb cu Ucraina imediat după semnarea acestuia, în pofida presiunilor Moscovei asupra Kievului.

UE a decis să accelereze implementarea acordului cu Ucraina, în pofida presiunilor Rusiei

 Lituania, care în prezent deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, a anunţat că reprezentanţii statelor membre au convenit luni ca majoritatea prevederilor acestui acord să fie aplicate până la ratificarea lui, care ar putea să dureze o perioadă îndelungată.

"Odată semnat, va fi posibil să punem în aplicare aproape 90 la sută din acordul de liber schimb, fără procesul de ratificare", a declarat ministrul lituanian de Externe, Linas Linkevicius.

El a adăugat că această "aplicare provizorie" va permite procesului să fie ireversibil şi ca Ucraina să-şi continue reformele.

Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord după ce Marea Britanie a renunţat la obiecţii, a afirmat un diplomat european, sub protecţia anonimatului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ue-a-decis-sa-accelereze-implementarea-acordului-cu-ucraina-in-pofida-presiunilor-rusiei-11387073
11387073
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.