Udrea: mare succes al noului domeniu schiabil de la Poiana Braşov

Postat la 14 ianuarie 2012 24 afişări

Numărul turiştilor care au folosit telescaunul pe noul domeniu schiabil de la Poiana Braşov se ridică la 163.000 în perioada 28 decembrie – 8 ianuarie, în timp ce de la începutul anului au fost înregistraţi încă 125.000, generând încasări de peste 1,6 milioane de lei – "o sumă foarte bună pentru administraţia locală care gestionează domeniul schiabil şi chiar cele mai bune încasări de după Revoluţie", afirmă Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi al turismului.

Chiar dacă vacanţa de iarnă s-a sfârşit repede şi mulţi au început munca încă din 3 ianuarie, în primele 10 zile ale anului au fost mai mulţi turişti care au folosit transportul pe cablu decât în întreaga lună ianuarie a lui 2011, "în condiţiile în care Poiana Braşov este cea mai frecventată staţiune turistică montană din România", scrie ministrul Elena Udrea pe blogul ei.

Ministrul dezvoltării regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi primarul Braşovului, Gheorghe Scripcaru, au inaugurat în Poiana Braşov la 26 decembrie cel mai mare domeniu schiabil din ţară, investiţie care s-a ridicat la 25 de milioane de euro, plus TVA.

În 2011, turismul românesc a crescut cu 17% faţă de 2010, ajungând la niveluri comparabile cu perioada de dinainte de criza economică. Numărul turiştilor străini a crescut cu 12,5%, iar investiţiile în infrastructura turistică le-au depăşit pe cele din precedenţii 20 de ani dinainte cumulaţi. "S-a investit în pârtii de schi, în telegondole, telescaune, s-a investit în infrastructura din Delta Dunării, s-au asfaltat drumuri de interes turistic, la mare s-au construit porturi şi miniporturi turistice, ba chiar şi un sat de distracţii, se refac staţiuni balneoclimaterice, existând programe-pilot pentru zone precum Borsec sau Băile Herculane, lăsate în paragină de guvernele precedente", afirmă Udrea.

De asemenea, s-au încheiat lucrările la cea mai frumoasă şosea din România - TransAlpina - "pe care vă îndemn să o şi vizitaţi anul acesta".

"Îndrăznesc să afirm că 2011 a reprezentat pentru turismul românesc anul ieşirii din criză, iar 2012 va fi cel mai bun an de după Revoluţie. Aceasta este promisiunea pe care le-o fac românilor şi o ţintă pe care mi-o asum pentru acest an", conchide ministrul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/udrea-mare-succes-al-noului-domeniu-schiabil-de-la-poiana-brasov-9147241
9147241
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.