Ucraina a semnat un acord de securitate cu Italia

Autor: Petru Mazilu Postat la 24 februarie 2024 22 afişări

Ucraina a semnat un acord de securitate cu Italia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat sâmbătă că a semnat un acord de securitate cu Italia.

Volodimir Zelenski a anunţat că a semnat un acord de securitate cu prim-ministrul Italiei Giorgia Meloni. Documentul a fost semnat sâmbătă la Kiev.

Zelenski a spus că a avut o întâlnire „importantă” cu Giorgia Meloni şi că acordul bilateral de cooperare în materie de securitate a fost un „rezultat important”, potrivit Sky News.

„Acest document stabileşte o bază solidă pentru parteneriatul de securitate pe termen lung al ţărilor noastre. Sunt recunoscător Italiei pentru sprijinul acordat Ucrainei şi capacităţilor noastre de apărare, precum şi pentru eforturile de recuperare şi aprobarea ajutorului militar până la sfârşitul anului 2024”, a declarat Zelenski.

Preşedintele Ucrainei s-a mai întâlnit sâmbătă cu premierul belgian Alexander De Croo, cu premierul canadian Justin Trudeau şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Liderii occidentali s-au aflat sâmbătă la Kiev pentru a marca împlinirea a doi ani de la izbucnirea războiului din Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zelenski,
acord,
italia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.