Mii de miliarde de megabiti si miliarde de utilizatori! Tot ce vrei sa stii despre internet

Autor: Roxana Cristea Postat la 10 februarie 2011 24 afişări

Stim cu totii ca internetul este mare. Dar stiati ca este atat de mare incat practic nu poate fi masurat? Cu atat de multe informatii disponibile la un click distanta, 70% dintre utilizatorii de internet considera cantitatea de date de-a dreptul coplesitoare.

1. Google estimeaza ca internetul are cinci milioane de terabytes de date. Cel mai mare motor de cautare din lume, Google, indexeaza doar 200 de terabytes, adica 0,004% din total. Creierul uman poate cuprinde intre unul si zece terabytes de informatie. Utilizand o medie de 5 terabytes pe persoana, este nevoie de un milion de creiere umane pentru a stoca internetul.

2. Doar 26,6% din populatia globului are acces la internet. La nivel de continente, 50,3% dintre europeni au acces la internet, 76,2% dintre nord americani, 60,8% dintre australieni. De asemenea, in America Latina si Caraibe internetul este accesat de catre 31,9%, in Orientul Mijlociu de 28,8% dintre locuitori si in Asia de 20,1%. Cel mai mic nivel al oamenilor care au acces la internet este in Africa, de 8,7%.

3. In fiecare zi sunt trimise 247 de miliarde de e-mail-uri, dintre care 81% sunt spam-uri. Anual sunt trimise 90 de trilioane de e-mail-uri.


Cat timp petrecem pe internet? Cate bloguri exista? CONTINUAREA IN PAGINA URMATOARE ->>>>>>>>>>>

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
aplicatii,
Facebook
/actualitate/mii-de-miliarde-de-megabiti-si-miliarde-de-utilizatori-tot-ce-vrei-sa-stii-despre-internet-7972950
7972950
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.