Tratamentul revoluţionar care înlocuieşte insulina. FDA a aprobat Lantidra

Postat la 04 iulie 2023 253 afişări

Tratamentul revoluţionar care înlocuieşte insulina. FDA a aprobat Lantidra

Lantidra este hormonul ce produce insulină.

Din experiment, 70% nu au nevoie de insulină un an, iar 30% trec pragul de cinci ani.

FDA speră să înceapă tratamentele pe 14 noiembrie, de ziua mondială a diabetului.

A apărut un nou tratament revoluţionar care înlocuieşte insulina: lantidra. Aceasta este o veste mare pentru bolnavii de diabet pentru că pacienţii nu vor mai avea nevoie de injecţii timp de cinci ani.

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente a aprobat tratamentul pentru cei care suferă de diabet de tip 1. Cei care trec prin boală primesc celule pancreatice donate, capabile să producă insulină. Lantidra este primul tratament aprobat pentru persoanele care nu îşi pot regla nivelul de zahăr din sânge cu ajutorul injecţiilor sau perfuziilor standard de insulină, conform NewScientist. FDA a luat această decizie pe baza a două studii clinice, în care 30 de participanţi au primit între una şi trei perfuzii de medicament. Aproximativ 70% dintre aceştia nu au mai avut nevoie să ia insulină timp de un an sau chiar mai mult după perfuzie, iar 30% nu au avut nevoie să o ia timp de peste cinci ani.

Încă nu se ştie exact când medicamentul va ajunge în mâinile medicilor din spitale sau poate în viitor, chiar în farmacii, dar cei de la FDA, speră să înceapă tratamentele pe 14 noiembrie, de ziua mondială a diabetului.

Diabetul este o boală cronică ce apare fie atunci cand pancreasul nu produce suficienta insulină, fie atunci cand organismul nu poate utiliza eficient insulina pe care o produce. Această boală poate aduce complicaţii potenţiale ca boli de inimă, accidentele vasculare cerebrale, problemele de circulaţie, care pot duce chiar şi la amputaţii. La nivel mondial în 2019, diabetul a fost cauza directa a 1,5 milioane de decese. În România, potrivit Ministerului Sănătăţii, 1 din 10 adulţi este diagnosticat cu diabet. Peste 50% sunt cei de vârsta a treia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aprobare,
inlocuire,
tratament

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.