Transilvania, pe un site lansat de UDMR în limba engleză în care se vorbeşte de TENSIUNI între minorităţi şi români. Numele localităţilor sunt în MAGHIARĂ

Postat la 21 octombrie 2018 85 afişări

UDMR a lansat un portal de prezentare a Transilvaniei, „Transylvania Now” (Transilvania acum) în limba engleză, cu bani din partea unei fundaţii din Ungaria, în care se vorbeşte despre tensiunile dintre minorităţile etnice şi români, Unirea de la 1918 fiind considerată „o cutremurătoare experienţă”.

Transilvania, pe un site lansat de UDMR în limba engleză în care se vorbeşte de TENSIUNI între minorităţi şi români. Numele localităţilor sunt în MAGHIARĂ

Preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că, pe lângă portal, iniţiatorii proiectului vor să creeze un ecosisistem digital complet, cu social media, cu evenimente şi acţiuni de PR.

„Am lansat zilele trecute portalul în limba engleză Transylvania Now la o Conferinţă digitală organizată la Odorheiu Secuiesc pentru IT-iştii din regiune. Portalul se adresează, în principal, străinilor care ştiu foarte puţine sau deloc despre Transilvania şi România, este despre noi dar nu pentru noi.

Ideea proiectului datează de peste un an, când am constatat că dacă vrem să comunicăm ceva în exterior avem prea puţine poveşti în limba engleză, nu există site-uri în engleză despre Transilvania şi despre comunitatea maghiară de aici. Pe lângă portal, vrem să creăm un ecosisistem digital complet, cu social media, cu evenimente şi acţiuni de PR, care se adresează exclusiv străinilor, decidenţilor politici, influencerilor din Europa şi SUA, jurnaliştilor care vor să afle mai multe despre Transilvania şi despre comunitatea maghiară. Nu este un site de ştiri sau un blog turistic, ci este un portal de prezentare a realităţilor şi poveştilor de succes din Transilvania”, a spus Porcsalmi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.