Top 5 companii care te lasă să lucrezi exclusiv de acasă şi care au nevoie de oameni urgent

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 24 aprilie 2023 6303 afişări

Top 5 companii care te lasă să lucrezi exclusiv de acasă şi care au nevoie de oameni urgent

În timp ce unele companii renunţă la flexibilitate, altele, precum Airbnb şi Pinterest, sărbătoresc un an de când au trecut definitiv la munca la distanţă sau hibridă, scrie CNBC.

Chiar dacă numărul oportunităţilor de locuri de muncă la distanţă scade, cererea de muncă într-un regim mai flexibil rămâne ridicată. Aproape jumătate dintre angajaţi doresc mai multă flexibilitate în ceea ce priveşte locul şi programul de muncă, potrivit unui raport din ianuarie 2023 al Monster, care a chestionat peste 1.000 de angajaţi.

Acestea fiind spuse, piaţa locurilor de muncă la distanţă a devenit mai competitivă. Yelp, de exemplu, a înregistrat o creştere de 200% a numărului de candidaţi pentru fiecare anunţ de angajare generală şi administrativă de când compania a trecut la un regim complet remote în 2022, comparativ cu 2019.

Tehnologia, marketingul şi health care se numără printre principalele industrii care angajează pentru locuri de muncă la distanţă şi hibride în 2023, potrivit FlexJobs. Multe companii din aceste industrii au adoptat fie abordări de tip remote-first, fie abordări bazate pe încredere, care îi văd pe angajaţi lucrând de acasă cu normă întreagă sau alegând când şi cum să se alăture echipei lor la birou.

Top 5 companii care te lasă să lucrezi de acasă şi fac angajări chiar acum:

Hubspot – industria de tehnologie

Angajaţii HubSpot au la dispoziţie trei opţiuni de muncă flexibile: office, ceea ce înseamnă să vii la birou 3 zile sau mai multe pe săptămână; flex, ceea ce înseamnă să vii la birou 2 zile sau mai puţin; sau home, ceea ce înseamnă să lucrezi de la distanţă. Programul, care a început în 2021, le permite, de asemenea, angajaţilor să îşi schimbe alegerea o dată pe an.

Oferte recente de locuri de muncă remote: corporate account executive, designer de produs.

Reddit – industria social-media

Reddit a trecut la un model hibrid permanent în octombrie 2020, în care angajaţii au flexibilitatea de a lucra oriunde doresc, cu opţiuni de lucru la birou.

Joburi remote : Manager senior pentru parteneriate comerciale, manager de design.

Spotify – industria de muzică şi streaming

Programul "Work From Anywhere" al Spotify, lansat în februarie 2021, oferă angajaţilor posibilităţi de lucru la distanţă, fizic şi hibrid, precum şi opţiuni de locuire mai flexibile în cazul în care un angajat doreşte să se mute. De exemplu: Spotify s-a oferit să plătească pentru un abonament de co-working dacă cineva se relochează într-un cartier care nu este aproape de un birou Spotify şi vrea să lucreze în format fizic.

Oferte recente de locuri de muncă la distanţă: global category development officer,  manager de parteneriate.

Airbnb – industria de turism

În cadrul programului Airbnb „trăieşte şi lucrează oriunde”, care a început în aprilie 2022, angajaţii pot lucra de la distanţă sau de la unul dintre birourile Airbnb. De asemenea, angajaţii au posibilitatea de a alege să lucreze timp de până la trei luni pe an din peste 170 de ţări.

Posturi de muncă recente la distanţă: senior staff housing economist, consilier juridic.

Dropbox – industria de tehnologie

Programul „virtual first” al Dropbox, lansat în aprilie 2021, prevede ca angajaţii să lucreze cel puţin 90% din timp de la distanţă şi să li se ceară să vină la birou doar pentru întâlniri ocazionale de grup, cum ar fi happy hours şi sesiuni educaţionale speciale.

Posturi de muncă recente la distanţă: inginer senior de software mobil, asociat de aprovizionare strategică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
top,
exclusiv,
nevoie,
oameni,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.