În timp ce tot mai mulţi angajaţi vor să se pensioneze chiar şi la 40 de ani, acest om a lucrat timp de 80 de ani pentru aceeaşi companie şi încă mai lucrează. Care este sfatul lui pentru a avea o viaţă lungă şi a fi fericit la locul de muncă

Autor: Ioana Matei Postat la 15 mai 2022 7162 afişări

În timp ce tot mai mulţi angajaţi vor să se pensioneze chiar şi la 40 de ani, acest om a lucrat timp de 80 de ani pentru aceeaşi companie şi încă mai lucrează. Care este sfatul lui pentru a avea o viaţă lungă şi a fi fericit la locul de muncă

În luna aprilie 2022, brazilianul Walter Orthmann a sărbătorit atât vârsta de 100 de ani, cât şi recordul celei mai lungi cariere a unui angajat în aceeaşi companie. 

Potrivit CNBC, Orthmann avea doar 15 ani când a început să lucreze ca asistent de livrări în cadrul unei companii textile din statul Santa Catarina, Brazilia, numită Industria Renaux S.A. (cunoscută acum ca RenauxView), potrivit Guiness World Records. „În 1938, era de aşteptat ca şi copiii să muncească pentru a-şi susţine familia. Fiind cel mai în vârstă dintre cei cinci fii, mama m-a luat pentru a-mi găsi un loc de muncă la 14 ani”, spunea el.  

 

După obţinerea primului job în companie datorită cunoştinţelor sale avansate de germană, a fost avansat într-un rol de vânzări, iar apoi în cel de manager de vânzări. 

A călătorit mult, a cunoscut oameni din diferite ţări, dar spune că partea lui preferată a jobului este scopul, angajamentul şi rutina pe care le aduce acesta. Secretul lui pentru a avea o carieră pe viaţă pe care să o iubeşti? Urmează-ţi pasiunile şi găseşte un angajator care să se potrivească obiectivelor şi valorilor tale. 

„Când facem ceea ce ne place, nu vedem cum trece timpul”, a spus el pentru Guiness World Records, adăugând că statutul de „cel mai longeviv angajat” este cea mai realizare a sa. 

 

De-a lungul carierei sale, a învăţat de asemenea că secretul succesului este să te concentrezi pe ce ai în faţă. „Nu îmi fac foarte multe planuri, nici nu îmi pasă prea mult de ziua de mâine. Îmi pasă doar de faptul că mâine va fi o nouă zi 

în care mă voi trezi, voi face sportul de dimineaţă şi voi merge la muncă; trebuie să fii ocupat cu prezentul, nu cu trecutul sau cu viitorul… Aici şi acum contează.”

 

Guiness World Records nu a menţionat când şi dacă Orthmann plănuieşte să se pensioneze. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.