Timişoara, pe primul loc în Europa. Oraşul de pe Bega, preferat în 2023

Postat la 10 octombrie 2023 144 afişări

Timişoara, pe primul loc în Europa. Oraşul de pe Bega, preferat în 2023

Timişoara a fost desemnată destinaţia perfectă din Europa, pentru a fi vizitată în 2023. Oraşul de pe Bega a fost aleasă ca şi Capitală Europeană a Culturii în 2023, după ce în 2007 acest titlu i-a fost acordat oraşului Sibiu.

Timişoara, pe primul loc în Europa

Noul statut al oraşului de pe Bega, aşa cum era de aşteptat, a atras mulţi turişti amatori de evenimente culturale de calitate, ceea ce a ridicat şi veniturile locale la bugetul local. Mai mult decât atât, Timişoara a devansat, astfel, mari capitale europene. Pe de altă parte, conform publicaţiei de turism Bounce, Timişoara este considerată una din cele mai ieftine destinaţii pentru această toamnă, fiind preferată, în special, de turiştii britanici care au ales să-şi petreacă vacanţa de toamnă aici.

„În această perioadă, Timişoara este o destinaţie foarte bună pentru turişti. În ciuda dimensiunilor sale mici, oraşul este plin de cultură, găzduind peste 30 de festivaluri pe tot parcursul anului, de la Festivalul de Film Central European la Vest Fest. Este uşor de înţeles de ce oraşul a fost votat capitala culturală a Europei în 2023.”, spun experţii Bounce.

Experţii publicaţiei au arătat că o cameră de hotel costă în medie 82 de lire sterline pe noapte, în timp ce taxiurile sunt, de asemenea, foarte accesibile, asta traducându-se în lei în aproximativ 560 de lei pe noapte.

În 2023, alături de Elefsina (Grecia) şi Veszprém (Ungaria), Timişoara (România) a preluat prestigiosul titlu de Capitală Europeană a Culturii. Oraşul de pe Bega se alătură, astfel, celor peste 60 de oraşe selectate în anii precedenţi, atât din întreaga UE, cât şi din afara acesteia. Pe parcursul anului 2023, noile Capitale Europene ale Culturii vor celebra deţinerea acestui titlu prin evenimente, expoziţii şi spectacole.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timisoara,
europa,
primul loc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.