LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Tiger Woods vizează la recordul de şase „Veste Verzi" al lui Jack Nicklaus la Augusta National

Autor: Rafael Hekman Postat la 13 aprilie 2024 35 afişări

Tiger Woods a insistat că încă mai poate egala recordul lui Jack Nicklaus de şase victorii la Masters, după ce a reuşit un record de 24 de calificări consecutive în faza finală a Mastersului de la Augusta National.

Tiger Woods vizează la recordul de şase „Veste Verzi" al lui Jack Nicklaus la Augusta National

De 15 ori campion la turnee majore, Woods este la şapte lovituri de lider la jumătatea turneului, după ce, cu 72 la egalitate, a depăşit cu un punct baremul de calificare.

Compatrioţii lui Scottie Scheffler, Max Homa şi Bryson DeChambeau, în vârstă de 48 de ani, conduc cu şase sub par (sub numărul maxim de lovituri impuse).

"Înseamnă că am o şansă să câştig turneul de golf. Oricine ajunge în weekend are o şansă", a declarat Woods. „Eu sunt chiar acolo".

Woods a venit de la şase lovituri în urmă la jumătatea traseului pentru a câştiga a patra sa „Vestă Verde” în 2005, dar asta a fost înainte de a suferi o serie de accidentări care fac ca corpul său „îl doară în fiecare zi". Woods, a şocat lumea golfului profesionist, câştigând un al cincilea titlu în 2019, la 43 de ani.

De atunci a suferit mai multe operaţii, în principal pentru a repara leziunile la picior şi gleznă suferite într-un accident de maşină din 2021, care au pus sub semnul întrebării capacitatea lui de a reveni ân golful profesionist.

Problemele sale fizice au fost vizibile vineri, când a trebuit să joace 23 de găuri - cinci pentru a termina prima rundă, după ce furtunile au scurtat ziua de deschidere de joi, apoi 18 în runda a doua.

Americanul s-a luptat cu condiţiile de vânt pentru a se menţine în cursa pentru un al 16-lea turneu major şi a fost ovaţionat în picioare de spectatorii adunaţi în jurul terenului 18, când a terminat.

Woods a reuşit astfel să îi depăşească în clasamentul mondial al tuturor timpurilor pe legendarii Fred Couples, câştigătorul Mastersului din 1992, şi pe triplul campion Gary Player, care au făcut amândoi 23 de calificări consecutive la Masters.

Woods se află momentan pe locul 22 şi ştie că istoria este împotriva lui. Doar unul dintre cei 28 de campioni de la ultimele Masters-uri, venind din afara top 10 în această etapă, acesta fiind sud-africanul Charl Schwartzel.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
woods,
augusta national,
golf

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.