Tesla a redus preţurile maşinilor pe marile pieţe deoarece vânzările sunt în scădere

Autor: Petru Mazilu Postat la 22 aprilie 2024 23 afişări

Compania Tesla a redus preţurile maşinilor deoarece vânzările sunt în scădere. Măsura se aplică în marile pieţe, inclusiv SUA, China şi Germania. Tesla se confruntă cu o concurenţă acerbă pe piaţa maşinilor electrice în special din partea firmelor din China.

Tesla a redus preţurile maşinilor pe marile pieţe deoarece vânzările sunt în scădere

Compania lui Elon Musk s-a confruntat cu o scădere bruscă a livrărilor globale în primele trei luni ale acestui an. Asta deoarece rivalii din China, precum BYD şi Nio, au lansat modele mai ieftine. De asemenea, producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a lansat luna trecută prima sa maşină electrică.

Musk a explicat pe plaktforma X că „preţurile Tesla trebuie să se schimbe frecvent pentru a corela producţia cu cererea”.

În China, Tesla a redus preţul de pornire al modelului 3 cu 14.000 de yuani (1.934 USD) până la 231.900 de yuani, potrivit BBC.

Preţurile vehiculelor Model Y, Model X şi Model S în SUA au fost reduse vineri cu 2.000 USD.

Au existat reduceri de preţuri şi în ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
preţuri,
maşini

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.