Termoenergetica anunţă încheierea sezonului de încălzire 2023 - 2024 în Capitală

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 31 martie 2024 27 afişări

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă încheierea sezonului de încălzire 2023 - 2024, având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare din ultima perioadă.

„Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă încheierea sezonului de încălzire 2023 - 2024, având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare din ultima perioadă. Vor fi iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti”, potrivit unui comunicat de presă.

Oprirea agentului termic pentru căldură este făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, efectele fiind resimţite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore.

Reducerea progresivă a temperaturii de livrare, oferă posibilitatea de a furniza căldură pe timpul nopţii, în următoarele trei zile, până la stabilizarea temperaturilor exterioare. Măsura este luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20.00 – 06.00”.

Asociaţiile de proprietari care doresc închiderea vanelor din subsolul imobilelor, pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituţiei, la secţiile de termoficare de sector sau prin e-mail la adresa relatii@cmteb.ro.

„De la măsura opririi furnizării agentului termic pentru încălzire fac excepţie obiectivele speciale – spitale, creşe, şcoli, grădiniţe, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanţilor legali ai acestor instituţii”, se menţionează în finalul comunicatului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.