Ţara unde oamenii au protestat din cauza întreruperilor de curent şi a lipsei alimentelor

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 martie 2024 56 afişări

Ţara unde oamenii au protestat din cauza întreruperilor de curent şi a lipsei alimentelor

Cubanezii au organizat un protest stradal din cauza întreruperilor de curent. De asemenea, oamenii sunt nemulţumiţi de penuria de alimente. Protestele sunt rare în Cuba.

Sute de oameni din al doilea oraş ca mărime al Cubei, Santiago, au participat la protest public din cauza întreruperilor cronice de curent şi a penuriei de alimente, potrivit BBC. Insula se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimele trei decenii, mari porţiuni din Cuba rămânând fără energie electrică mai mult de 14 ore pe zi.

Preşedintele cubanez a dat vina pe sancţiunile SUA, deşi economiştii spun că proasta guvernare reprezintă principalul motiv. Pandemia de COVID 19 a amplificat criza economică, provocând o penurie de alimente, combustibil şi medicamente.

Guvernul a solicitat ajutorul ONU pentru a combate criza alimentară. De asemenea, cabinetul cubanez a luat o măsură neaşteptată impunând o creştere foarte mare a preţului combustibilului. Acesta costă de cinci ori mai mult decât înainte ducând rata inflaţiei la o cotă de cel puţin 30%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cubanezii,
protest,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.