Ţara în care roboţii vor merge la şcoală în locul elevilor

Postat la 12 septembrie 2023 131 afişări

Ţara în care roboţii vor merge la şcoală în locul elevilor

Oraşul Kumamoto din sud-vestul Japoniei va permite în curând unor elevi să meargă la curs prin intermediul unui robot ghidat de la distanţă, într-un efort fascinant de futurist.

Districtul spune că un total de 2.760 de elevi din şcolile primare şi liceale din oraş „nu au urmat cursurile în anul şcolar 2022”, o cifră care a crescut de la an la an încă din 2018.

Înainte de această propunere, districtul japonez a început să ofere soluţia mai comună de cursuri online. Aceste „săli de clasă virtuale” funcţionau conform intenţiei.

Oraşul Kumamoto din sud-vestul Japoniei va permite în curând unor elevi să meargă la curs prin intermediul unui robot ghidat de la distanţă, într-un efort de a reduce absenţele elevilor, scrie The Mainichi. Autorităţile spun că problema absentării şcolare s-a agravat dramatic în ultimii cativa ani din cauza sănătăţii mentale precare a unora dintre elevi.

„Pe lângă faptul că le permit elevilor să vadă orele, roboţii le permit acestora să se mişte liber în spaţiu şi să comunice cu ceilalţi după bunul plac”, a declarat un oficial al şcolii. „Sperăm că acest lucru poate ajuta la scăderea obstacolelor mentale pentru studenţii cu absenţe”, spun iniţiatorii proiectului.

Districtul spune că are un total de 2.760 de elevi din şcolile primare şi liceale din oraş care „nu au urmat cursurile în anul şcolar 2022”, un număr care a crescut anual încă din 2018, când oraşul a înregistrat o mare creştere în numărul elevilor care absentau. Aceste cifre sunt îngrijorătoare şi, conform cotidianului japonez, roboţii nu sunt primul efort al districtului de a reduce problema.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elevi,
roboti,
scoala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.