Ţara în care există bancnote tactile pentru nevăzători

Postat la 04 septembrie 2016 177 afişări

În curând, în Australia va fi pusă în circulaţie o bancnotă specială în valoare de cinci dolari, care va avea elemente tactile care îi va ajuta pe nevăzători şi persoanele cu deficienţe de vedere să poată diferenţia valoarea bancnotei. Acest element tactil va însemna foarte mult pentru cei 357.000 de australieni nevăzători.

Ţara în care există bancnote tactile pentru nevăzători

Povestea adăugării acestui element pe bancnote a început în urmă cu trei ani, când Connor McLeod, pe atunci în vârstă de 12 ani, a depus o plângere pentru discriminare la Comisia pentru drepturile omului din Australia şi a iniţiat o petiţie on-line la care a primit peste 56.000 de semnături de susţinere, scrie Rador.

Acum Banca Centrală din Australia a anunţat că intenţionează ca toate bancnotele pe care le va emite în viitor să prezinte aceste însemne tactile. Trebuie spus că alte state nu au un mod adecvat de diferenţiere a monedelor şi bancnotelor. De exemplu, în SUA, bancnotele şi monedele indiferent de valoare au aceeaşi mărime şi abia de acum urmează o deferenţiere a lor prin anumite elemente.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.