Ţara europeană absolut devastată de inundaţii. Poliţia caută trei persoane dispărute

Autor: Andreea Tobias Postat la 05 septembrie 2023 137 afişări

Ţara europeană absolut devastată de inundaţii. Poliţia caută trei persoane dispărute

Poliţia caută trei persoane dispărute în urma inundaţiilor devastatoare care au lovit centrul Spaniei. Trenurile spre sud au fost reluate după ce mii de pasageri au rămas blocaţi, anunţă Reuters.

Ploile torenţiale care s-au abătut duminică şi luni asupra unor zone mari din Spania s-au soldat cu trei morţi şi au făcut ravagii în transport, închizând drumurile, liniile de metrou şi legăturile cu trenurile de mare viteză.

Cele mai mari pagube au fost înregistrate în provinciile Toledo şi Madrid, în centrul ţării.

Autorităţile lucrau pentru a "garanta stabilitatea unei conducte cheie din sistemul care alimentează cu apă peste 270.000 de persoane din sudul Madridului şi Toledo", a declarat presei ministrul Mediului, Teresa Ribera, referindu-se la oraşul Aldea del Fresno, la sud-vest de Madrid, care a fost devastat de revărsarea râului Alberche.

Un bărbat de vârstă mijlocie a dispărut acolo, împreună cu fiul său, când maşina lor a fost luată în râul revărsat duminică seara, după o avalanşă provocată de o viitură bruscă.

Minorul a fost găsit în viaţă după ce şi-a petrecut noaptea agăţat de un copac, dar salvatorii încă îl caută pe tatăl său.

Celelalte două persoane dispărute, în provincia Toledo, sunt o femeie în vârstă de 54 de ani, a cărei maşină a fost luată de valuri în timp ce se deplasa pe un drum inundat, şi un bărbat de 83 de ani, care a fost târât de curenţii puternici în apropierea casei sale, a declarat poliţia.

Administratorul de infrastructură feroviară Adif a declarat că traficul feroviar de mare viteză între Madrid şi regiunea sudică Andaluzia a fost reluat luni, după ce, în cursul nopţii, a fost reparată avaria provocată de furtună.

Conexiunea feroviară între Madrid şi Toledo, la 70 de kilometri (45 de mile) sud, a rămas închisă.

Operatorul feroviar Renfe a declarat că 50.000 de pasageri şi-au schimbat gratuit biletele de tren începând de duminică dimineaţa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
inundaţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.