Ţara care vrea să introducă săptămâna de lucru de patru zile. Un oraş a început deja acest program

Autor: Andra Stroe Postat la 18 septembrie 2019 33567 afişări

Ţara care vrea să introducă săptămâna de lucru de patru zile. Un oraş a început deja acest program

300 de angajaţi ai municipalităţii Odsherred, din nord-vestul regiunii daneze Zealand, urmează să primească liber în zilele de vineri, începând de săptămâna aceasta, a declarat şeful departamentului de resurse umane al acesteia, Kirsten Lund Markvardsen, citată de thelocal.dk.

La baza proiectului săptămânii de lucru mai scurte stă un proces de trei ani cu diferite iniţiative noi aduse în faţa consiliului local. O altă modificare adusă va permite locuitorilor să contacteze municipalitatea în afara orelor de program din zilele de lucru.

„Membrii comunităţii vor putea suna mai devreme şi mai târziu de luni până joi, pentru a recompensa faptul că vineri va fi închis. Acest lucru ar trebui să ne permită să avem un serviciu municipal mai bun, oferind personalului nostru o zi liberă în plus”, a spus Markvardsen.

Cele patru zile prelungite de lucru vor reprezenta o săptămână de lucru de 35 de ore pentru personal. O săptămână de lucru tipică în Danemarca este de aproximativ 37,5 ore.

Orarul personalului va fi individual, dar în fiecare săptămână este posibil să conţină cel puţin o zi lungă de lucru. Orarul de funcţionare va fi între 07:00 şi 19:00. Funcţionarii publici angajaţi în municipalitate sunt entuziasmaţi de noul program de lucru, potrivit lui Søren Kühnrich, reprezentant al angajaţilor pentru una dintre secţiunile de personal care vor beneficia de aceste schimbări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
municipalitate,
consiliul local

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.