Ţara care „se topeşte" dupa ce a înregistrat cea mai mare temperatură din istorie

Autor: Petru Mazilu Postat la 21 noiembrie 2023 36 afişări

Ţara care „se topeşte" dupa ce a înregistrat cea mai mare temperatură din istorie

Brazilia este lovită de un val de căldură şi a înregistrat cea mai ridicată temperatură din istorie. Recordul a fost atins duminică în oraşul Araçuaí, în statul Minas Gerais, din sud-estul Braziliei, au declarat oficialii brazilieni, potrivit BBC.

Oficialii Institutului Naţional de Meteorologie (Inmet) au anunţat că în oraşul Araçuaí s-a înregistrat temperatura 44,8 C. Recordul anterior al ţării, de 44,7 C, fusese măsurat în 2005.

Autorităţile au emis avertizări cod roşu de caniculă, iar consumul de energie la nivel naţional a ajuns la un nivel record. De asemenea, cântăreaţa Taylor Swift şi-a anulat un concert de la Rio de Janeiro, după ce un fan a murit înainte de spectacol.

Valul de căldură fără precedent a fost atribuit fenomenului El Niño şi schimbărilor climatice.

Meteorologii brazilieni estimează că temperaturile vor fi în scădere în următoarele zile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brazilia,
temperatură,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.