STUDIU. Cum poate contribui Vitamina D la reducerea riscului de boli cardiovasculare? Descoperirile cercetătorilor

Postat la 29 iunie 2023 160 afişări

STUDIU. Cum poate contribui Vitamina D la reducerea riscului de boli cardiovasculare? Descoperirile cercetătorilor

Bolile cardiovasculare reprezintă una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Studiile au arătat în mod constant o legătură între nivelurile de vitamina D şi riscul de boli cardiovasculare.

Vitamina D ajută la reglarea cantităţii de calciu şi fosfat din organism.

Suplimentele de vitamina D pot reduce riscul de evenimente cardiovasculare grave, cum ar fi atacurile de cord, la persoanele în vârstă, potrivit celui mai mare studiu de acest tip. Bolile cardiovasculare (BCV) reprezintă una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Se preconizează că numărul bolilor cardiovasculare va creşte pe măsură ce populaţia continuă să îmbătrânească, iar bolile cronice devin mai frecvente, relatează The Guardian.

Studiile observaţionale au arătat în mod constant o legătură între nivelurile de vitamina D şi riscul de boli cardiovasculare. Cu toate acestea, studiile randomizate controlate nu au găsit anterior nicio dovadă că suplimentele au prevenit evenimentele cardiovasculare, posibil din cauza diferenţelor de proiectare a studiilor care pot afecta rezultatele.

În prezent, un studiu randomizat controlat la care au participat peste 21.000 de persoane cu vârsta de peste 60 de ani sugerează că suplimentele de vitamina D ar putea reduce riscul de evenimente cardiovasculare majore. Constatările au fost publicate în revista cu referenţi de specialitate The BMJ.

Cercetătorii au subliniat faptul că diferenţa absolută de risc a fost mică, dar au spus că acesta a fost cel mai mare studiu de acest gen de până acum şi că acum se justifică o evaluare suplimentară.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.