Studiu: Creşterile salariilor pentru angajaţii la stat se extind în Marea Britanie

Autor: Raul Peterlin Postat la 13 noiembrie 2023 13 afişări

Un studiu arată că salariile angajaţilor din sistemul public al Marii Britanii sunt pe cale să crească cel mai mult din 2012 până în prezent, scrie, luni, Reuters.

Studiu: Creşterile salariilor pentru angajaţii la stat se extind în Marea Britanie

Institutul Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) a publicat un studiu în care arată că angajatorii din sectorul public şi privat au planificat creşteri salariale de 5%, ceea ce înseamnă că angajaţii din sectorul public sunt pe cale să obţină cea mai mare creştere salarială de când institutul a început să realizeze sondajele în 2012.

Sondajul pentru studiu din 18 septembrie - 8 octombrie, realizat pe un eşantion de 2.000 de angajatori, a avut loc după ce, în iulie, premierul Rishi Sunak a oferit o creştere salarială de peste 6% profesorilor, medicilor şi altor lucrători din sectorul public.

Intenţiile generale de concediere au scăzut pentru prima dată în aproape doi ani, 17% dintre angajatori aşteptându-se să facă unele concedieri la sfârşitul anului 2023.

„Economia post-pandemică a fost caracterizată de un număr mare de locuri de muncă vacante şi de o ofertă de candidaţi în scădere, iar această dinamică continuă”, a declarat Jon Boys, economist.

„Există în continuare o cerere puternică de oameni, în special în sectorul public. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că angajatorii se aşteaptă ca majorările salariale să fie egale cu cele din sectorul privat pentru a rămâne competitivi”.

Sondajul a arătat, de asemenea, că un sfert dintre instituţiile cu posturi vacante greu de ocupat plănuiesc să introducă sau să sporească automatizarea, aproape dublu faţă de nivelul de la jumătatea anului 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salarii,
marea britanie,
inflaţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.