Studenta care la 24 de ani şi-a deschis o afacere la Londra: În cinci ani voi face primul milion de lire sterline

Autor: Razvan Muresan Postat la 13 ianuarie 2014 31544 afişări

Bucureşteanca Irina Alionte a construit la Londra, după absolvirea unui master în Marea Britanie, afacerea Club Cardio, un concept care îmbină dansul şi sportul pentru a menţine forma fizică a participanţilor.

Studenta care la 24 de ani şi-a deschis o afacere la Londra: În cinci ani voi face primul milion de lire sterline

Irina Alionte a absolvit facultatea de marketing din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi a lucrat part-time în perioada studiilor în afacerea familiei de la Bucureşti, Shakespeare School, una dintre şcolile locale specializate în cursuri de limbă engleză.

“Nu mă văd mergând la serviciu după un program fix de la nouă la cinci. Întreaga mea familie este una de antreprenori aşa că nu aş putea niciodată să lucrez pentru altcineva”, spune Alionte. A plecat în 2011 în Marea Britanie pentru a urma un program de masterat şi a deschis Club Cardio, imediat după absolvire, în incinta clubului de noapte din campusul universitar, unde la primul eveniment au participat peste 40 de studenţi.

“Club Cardio a fost o idee care mi-a venit în timpul şcolii când mi-am dat seama că lumea se simte intimidată să facă mişcare într-o sală cu lumini şi oglinzi puternice. Aşa că m-am gândit că în atmosfera unui club de noapte, lucrurile ar sta altfel, iar fetele se pot simţi ele însele. Aşa combinăm dansurile şi exerciţiile fizice cu distracţia, la o oră la care cluburile oricum stau nefolosite”, spune Irina Alionte. În prezent, tânăra operează conceptul Club Cardio în trei universităţi din Marea Britanie, urmând să ajungă la zece instituţii de învăţământ până la finele anului. Ea a organizat evenimente-pilot şi în cluburile din Londra pentru cel mai mare lanţ de astfel de localuri, Luminar Group, însă costul închirierii acestor spaţii nu îi permite momentan să îşi extindă afacerea. Alionte organizează în prezent circa zece evenimente lunar, din care câştigă 5.000 de lire sterline. 

Alionte a avut ocazia să cunoască antreprenori cu experienţă care au crezut în ea şi astfel a primit finanţare şi îndrumare de la cea mai mare organizaţie de mentoring din Marea Britanie. Având susţinerea mentorilor, a reuşit să extindă conceptul de evenimente de fitness în mai multe oraşe din Anglia şi a primit premiul Best Business Growth după doar un an de la înfiinţarea afacerii. Alionte a primit şi 3.000 de lire sterline de la statul britanic, fonduri obţinute printr-un program de sprijinire a tinerilor antreprenori.

“La 30 de ani vreau să fac primul milion”, mai spune tânăra de 25 de ani, la un an de la demararea afacerii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Irina Alionte,
londra,
afacere,
studenta,
club cardio
/actualitate/studenta-care-la-24-de-ani-si-a-deschis-o-afacere-la-londra-in-cinci-ani-voi-face-primul-milion-de-lire-sterline-11895297
11895297
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.