Stroe, despre declaraţiile lui Orban: Provocatoare. Ton persiflator la adresa instituţiilor române

Autor: Cosmin Pirv Postat la 24 iulie 2023 32 afişări

Nu e prima dată când Viktor Orban lansează din România mesaje provocatoare, susţine Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL. El spune că da această dată premierul a folosit un ton persiflator la adresa instituţiilor române.

Stroe, despre declaraţiile lui Orban: Provocatoare. Ton persiflator la adresa instituţiilor române

„Viktor Orban nu e prima oară prezent la această şcoală, din păcate nu e pentru prima oară când lansează aceste mesaje provocatoare. De data asta suplimentar faţă de cele precedente aduce aşa un ton persiflator la adresa instituţiilor române. Evident că condamnăm acest tip de comportament care n-are nimic în legătură cu comportamentul normal al unui şef de Guvern european. Există o diferenţă de viziune şi exprimare clară între România şi vocea prim-ministrului maghiar în acest moment, mesajele antieuropene, mesajele persiflatoare, mesajele de critică la adresa acestei construcţii din care şi Ungaria face parte şi, apropo, trebuie să-şi onoreze angajamentele pe care le-a luat la începutul integrării în UE, fac foarte mult rău în plan public”, a declarat luni Ionuţ Stroe.

Conform acestuia, în Ungaria, în momentul de faţă, există reale dificultăţi economice, reale dificultăţi legate de zona socială, există anumite probleme semnalate legate de funcţionarea instituţiilor democratice.

El spune că România trebuie să continue „pe ideea exprimată de fiecare dată că ne dorim relaţii bune de vecinătate cu Ungaria, nu ne dorim niciun fel de tensiuni alimentate politic de unii sau alţii”.

„Ministerul de Externe foloseşte aceleaşi canale informatice pentru oriice fel de vizită a unui oficial al unui stat în România. Din punctul nostru de vedere, Ministerul de Externe a procedat corect, impecabil aş putea spune. Nu există niciun fel de problemă în legătură cu anumite informaţii care pot fi transmise înaintea acestor vizite adresate oricărui oficial care vizitează România, aşa că n-avem ce să-i reproşăm Ministerului de Externe”, a mia spus Stroe.

Premierul Ungariei Viktor Orban a reluat sâmbătă, la Tuşnad, în România, atacurile la adresa Uniunii Europene pentru ceea ce el a numit „ofensiva LGBTQ”. Acesta a mai spus că partea română i-a cerut să nu vorbească despre 3 teme: simboluri naţionale, drepturi minoritare colective şi unităţi teritoriale inexistente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ionuţ stroe,
viktor orban,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.