Staţiunea din România care RIVALIZEAZĂ cu Alpii. Drumeţii şi trasee de vis

Postat la 29 august 2023 9360 afişări

Staţiunea din România care RIVALIZEAZĂ cu Alpii. Drumeţii şi trasee de vis

În România există locuri cu peisaje la fel de spectaculoase ca în munţii Alpi. Aici, turiştii pot face drumeţii, ski sau se pot relaxa la cele mai inedite pensiuni. Colţul de rai se află aproximativ 80 km de municipiul Râmnicu Vâlcea.

Staţiunea care rivalizează la peisaje cu Alpii se numeşte Voineasa şi se află la aproximativ 80 km de municipiul Râmnicu Vâlcea. Staţiunea este situată pe valea râului Lotru, în sudul munţilor cu acelaşi nume, la o altitudine de 600–800 metri. Comuna Voineasa este formată din satele Valea Măceşului, Voineasa (reşedinţă) şi Voinesita. Localitatea Voineasa este atestată documentar la 1 august 1496, fiind astfel cea mai veche aşezare de pe Valea Lotrului.

Turiştii vin în această staţiune pentru aerul curat, lipsit de praf şi alergeni şi ionizarea accentuată a atmosferei, datorată pădurilor de conifere care înconjoară localitatea. Staţiunea este recomandată atât pentru odihnă, cât şi pentru tratarea asteniilor nervoase, a stărilor de debilitate, de surmenaj fizic şi intelectual, a anemiilor secundare, a bolilor aparatului locomotor şi ale căilor respiratorii. Turiştii pot face drumeţii sau ski. Cei care nu sunt pasionaţi de sport pot să se relaxeze la hoteluri sau pensiuni.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drumetii,
romania,
statiune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.