Sphera Franchise Group deschide al treilea restaurant KFC din Piteşti, o investiţie de peste 0,5 mil. euro

Autor: Cristina Bellu Postat la 25 aprilie 2024 15 afişări

Sphera Franchise Group deschide al treilea restaurant KFC din Piteşti, o investiţie de peste 0,5 mil. euro

Sphera Franchise Group (SFG), administratorul în sistem de franciză al lanţurilor de restaurante Pizza Hut, KFC şi Taco Bell, a deschis a treia unitate KFC din Piteşti, în incinta centrului comercial Argeş Mall, proiect inaugurat joi de Prime Kapital, dezvoltator şi investitor pe piaţa imobiliară din Europa Centrală şi de Est.

„Deschiderea celei de-a treia unităţi în acest oraş se aliniază atât obiectivelor noastre financiare, cât şi celor de dezvoltare şi, în acelaşi timp, ne permite să răspundem obiceiurilor de consum mereu în schimbare, prin investiţii în tehnologii noi şi digitalizare”, spune Marian Gogu, Director General, KFC România. 

Restaurantul reprezintă a doua deschidere pentru Sphera în 2024, după cea din februarie, la Sibiu, de tip Drive Thru, iar planurile de investiţii ale companiei pentru anul în curs mai includ încă patru deschideri, în paralel cu remodelări ale restaurantelor existente, proiecte pentru care Sphera şi-a bugetat investiţii de aproape 70 mil. lei.

Prin intermediul noii unităţi, KFC creează 35 de noi locuri de muncă, iar potrivit oficialilor companiei,  angajaţii sunt încadraţi cu un salariu net de peste 3.100 de lei începând cu a treia lună de colaborare, care include salariul de bază, tichete de masă şi diverse bonusuri şi prime, conform politicii de remunerare a KFC.

Compania a înregistrat vânzări record de 1,5 miliarde de lei în 2023, în urcare cu 11%, în vreme ce profitul net s-a majorat cu 80% la circa 80 de milioane de lei.

Acţiunile SFG sunt pe plus cu 26% anul acesta şi 91% în ultimele 12 luni, la o capitalizare de 1,23 miliarde de lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.