Spectaculoasa peşteră Devetashka din Bulgaria, locuită de oameni acum 70.000 de ani -GALERIE FOTO

Postat la 27 mai 2016 470 afişări

Primele dovezi scrise despre peştera Devetashka, Bulgaria, datează din 1877 şi au fost notate de către exploratorul britanic J. Baker. Peştera a fost redescoperită de un om de ştiinţă bulgar G. Katzarov în 1921, dar nu a fost pe deplin excavată deoarece aceasta a fost desemnată bază militară secretă. În iunie 1996 peştera a fost declarată, în cele din urmă, reper principal natural.

Peştera se găseşte pe malul estic al râului Osam, în Bulgaria. Este cunoscută pentru faptul că a fost locuită de oameni şi diferite specii de animale din cele mai vechi timpuri. Probele materiale dovedesc o locuire umană de 70.000 de ani. Astăzi este însă căminul a aproape 30.000 de lilieci.

Cel mai interesant artefact care a fost găsit în peşteră ne prezintă una dintre cele mai vechi swastici realizată pe o bucată de ceramică ce datatează din anul 6000 î.e.n. Acelaşi lucru apare în neolitic în China, în culturile Majiabang, Dawenkou şi Xiaoheyan şi în cultura Turdaş-Vinca, în România.

Cititi mai multe pe www.cunoastelumea.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/spectaculoasa-pestera-devetashka-din-bulgaria-locuita-de-oameni-acum-70-000-de-ani-galerie-foto-15383780
15383780
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.