SOŢIILE DICTATORILOR: Cine sunt femeile din spatele celor mai cunoscuţi dictatori ai lumii

Postat la 09 ianuarie 2014 127 afişări

De la soţia lui Kim Jong-un la consoarta britanică a lui Bashar al-Assad, până la cele peste 30 de neveste ale regelui Abdullah al Arabiei Saudite, femeile care stau alături de dictatori joacă un rol important în politica dusă de soţii lor.

SOŢIILE DICTATORILOR: Cine sunt femeile din spatele celor mai cunoscuţi dictatori ai lumii

 Fie că se folosesc de poziţia lor pentru a susţine cauze caritabile sau că strălucesc sub lumina reflectoarelor, soţiile dictatorilor trebuie să suporte multe, de la acuzaţii de corupţie şi nemulţumiri sociale, până la războaie civile sau chiar alte soţii. Business Insider a alcătuit o listă a consoartelor celor mai cunoscuţi dictatori din lume, prin acest termen definind un lider politic absolut, cunoscut pentru abuzurile împotriva drepturilor omului, pentru restricţiile impuse presei sau pentru represiuni împotriva opoziţiei.

    Ana Paula dos Santos, soţia lui Jose Eduardo dos Santos, Preşedintele Angolei

Fost fotomodel, Ana Paula dos Santos şi-a cunoscut soţul când era însoţitoare de zbor pe aeronava prezidenţială. A studiat apoi dreptul şi este membru al International Steering Committee. Cei doi soţi au fost descrişi ca fiind "bine îmbrăcaţi, eleganţi şi duc un stil de viaţă asemănător celor care locuiesc în sudul Californiei". Ana Paula a fost criticată atunci când a declarat că fiul ei va urma cursurile şcolii portugheze din Luanda, din cauza stării proaste a sistemului educaţional naţional, care, în opinia multora, este cauzată de politica soţului ei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sotiile-dictatorilor-cine-sunt-femeile-din-spatele-celor-mai-cunoscuti-dictatori-ai-lumii-11873060
11873060
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.