SONDAJ: Susţinerea pentru pedeapsa capitală este la cel mai scăzut nivel din ultimii 40 de ani în SUA

Postat la 30 octombrie 2013 34 afişări

Susţinerea pentru pedeapsa cu moartea este la cel mai scăzut nivel în Statele Unite în peste 40 de ani deşi rămâne majoritară, cu trei din cinci americani favorabili, arată un sondaj Gallup publicat marţi.

SONDAJ: Susţinerea pentru pedeapsa capitală este la cel mai scăzut nivel din ultimii 40 de ani în SUA

 Şaizeci la sută dintre americani se declară în favoarea pedeapsei cu moartea pentru criminalii găsiţi vinovaţi, reprezentând cel mai scăzut nivel după septembrie 1972 când pedeapsa capitală era susţinută de 57 la sută dintre cei chestionaţi. Opt americani din 10 o susţineau în 1994, valoarea cea mai ridicată care s-a aflat în scădere continuă de atunci.

Aproximativ un american din patru (44 la sută) apreciază că aceasta nu este aplicată destul de des, o cifră de asemenea printre cele mai scăzute.

Primul sondaj Gallup despre pedeapsa capitală a fost realizat în 1936 iar susţinătorii acesteia au fost mereu majoritari, cu ecepţia unui sondaj realizat în mai 1966 în mijlocul epocii dezbaterilor privind această problemă, remarcă Gallup.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sondaj-sustinerea-pentru-pedeapsa-capitala-este-la-cel-mai-scazut-nivel-din-ultimii-40-de-ani-in-sua-11587403
11587403
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.