Soluţii pentru moda eco

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 07 iulie 2018 34 afişări

În ciuda preocupărilor unor creatori şi companii pentru reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător, industria modei tot mai are destul de lucru până la a reduce poluarea de care este responsabilă.

Soluţii pentru moda eco

Printre soluţiile care ar putea-o ajuta se încadrează, în viziunea The Guardian, următoarele: tipărirea la imprimantă 3D a articolelor vestimentare la domiciliul clientului sau la magazin, eliminându-se astfel stocurile, şi confecţionarea hainelor din fibre textile obţinute din frunze de ananas sau tulpini de banani, din piele sau mătase obţinută cu ajutorul drojdiilor, colorate cu coloranţi naturali. O altă soluţie ar fi returnarea hainelor purtate firmei sau magazinului care le-a comercializat, care va plăti o sumă pentru ele, după care le va curăţa şi prelucra şi le va pune iar în vânzare, existând deja iniţiative de la brandul outdoor Patagonia sau retailerul John Lewis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moda,
solutii,
ajutor,
haine,
magazin,
obtinere,
reducere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.