Solidaritate pentru sănătate

Autor: Ioana Matei Postat la 04 octombrie 2020 38 afişări

Grupul Digi România

Motivaţie:

Solidaritate pentru sănătate, proiect - fanion al campaniei, a demarat în martie, pentru a sprijini spitalele din ţară să gestioneze mai bine cazurile grave de COVID-19. În România, la începutul pandemiei, existau 2.653 de paturi ATI şi 1.361 ventilatoare mecanice, resurse insuficiente în cazul unei crize sanitare. Prezenţa companiei Digi în toate regiunile ţării şi implicarea în rezolvarea problemelor urgente ale comunităţilor unde compania desfăşoară activităţi au fost criteriile care au contat în creionarea proiectului.

Descrierea proiectului:

Campania Digi #amgrijă a debutat în luna martie 2020, odată cu declararea stării de urgenţă la nivel naţional, din cauza pandemiei COVID-19. Sub această umbrelă, Grupul Digi a derulat o serie de acţiuni interne şi externe, punând pe primul loc protejarea sănătăţii angajaţilor, colaboratorilor şi a clienţilor săi. Aceste acţiuni au avut o componentă de responsabilitate socială, urmărind să susţină societatea civilă şi autorităţile în eforturile de a limita răspândirea coronavirusului şi impactul pandemiei asupra mediului social şi economic, în ţară. Iniţiativa Solidaritate pentru sănătate constă în achiziţia şi donarea a 60 de kituri de echipamente ATI (ventilatoare, infuzomate, injectomate, monitoare, ecografe, paturi), către Ministerul Sănătăţii şi spitalele din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Craiova, Oradea şi Timişoara. Beneficiarii sunt personalul medical şi pacienţii care necesită terapie intensivă, în special cazurile severe de COVID-19. Proiectul se desfăşoară în perioada martie - septembrie 2020. În implementare au fost implicaţi aproximativ 70 de angajaţi din echipele de management regional, Aprovizionare şi logistică, Auto, Instalări, Comunicare şi CSR. Comunicarea proiectului s-a realizat şi cu implicarea diviziei Media a grupului.

Efecte:

Prima tranşă a donaţiei a ajuns, în mai, în Bucureşti, la Institutul „Marius Nasta”, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-MaxiloFacială, Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu”, Institutul Naţional de Endocrinologie „C.I. Parhon”, Spitalul Elias, Spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon şi la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, Spitalul Filantropia Craiova, Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, Spitalul Clinic Municipal Oradea şi Spitalul „Victor Babeş” Timişoara. Restul echipamentelor sunt în curs de livrare către beneficiari. În plus, Digi a achiziţionat şi echipamentele pentru două laboratoare de testare RT-PCR, în Oradea şi Bucureşti şi a donat 2.000 de teste către aceste laboratoare. Rezultatul imediat al proiectului este creşterea capacităţii sistemului medical de a oferi tratamentul necesar pacienţilor critici infectaţi cu COVID-19 şi, pe termen lung, bolnavilor care necesită intervenţii ATI. Echipamentele medicale donate, inclusiv laboratoarele de testare şi testele, reprezintă o donaţie de aproximativ 1,7 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.