Snapchat vrea să se listeze la bursă la o evaluare de 20 de miliarde de dolari

Autor: Florin Casota Postat la 03 februarie 2017 178 afişări

După cinci ani de la lansare, Snapchat vrea să se listeze la bursă. Compania şi-a ales simbolul "Snap" şi să strângă de 3 miliarde de dolari şi să atingă o evaluare de 20 de miliarde de dolari, scrie The Verge.

Snapchat vrea să se listeze la bursă la o evaluare de 20 de miliarde de dolari

Compania a avut venituri de 58,7 milioane de dolari în 2015, iar în 2016 a avut o creştere spectaculoasă atingând venituri de 404,5 milioane de dolari, potrivit Reuters. În acelaşi timp, compania a înregistrat pierderi de 514 milioane de dolari în 2016, comparativ cu pierderile de 372 milioane de dolari în 2015.Snapchat spune că are 158 de milioane de utilizatori activi zilnic.

Si Twitter, când s-a listat, se chinuia să genereze un profit, în timp ce Facebook avea profit la momentul listării. "Am înregistrat pierderi anii trecuţi şi ne aşteptăm la pierderi şi în viitor şi poate niciodată nu am atinge sau menţine profitanilitatea", se arată în documentul depus la Bursa de la New York. Ceea ce nu sunt ca un pitch foarte buni pentru investitori.

Listarea Snapchat vine în contextul în care Instagram, competitorul direct, a încercat de ani de zile să reducă numărul utilizatorilor Snapchat, dar fără succes până de curând, când a lansat o copie a Snapchat Stories, numită Instagram Stories.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
miliarde,
evaluare,
companie,
lansare,
alegere,
pierderi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.