Side-jobul care se plăteşte cu 200 de dolari pe oră şi pentru care nu e nevoie de facultate

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 15 mai 2023 12396 afişări

Side-jobul care se plăteşte cu 200 de dolari pe oră şi pentru care nu e nevoie de facultate

Una dintre cele mai profitabile joburi secundare din lume este şi unul dintre cele mai vechi. Cele mai vechi dovezi despre notariat datează încă de pe vremea Egiptului Antic, unde cei ce erau cunoscuţi înainte drept cronicari verificau comunicările oficiale şi documentele legate de taxe, scrie CNCB.

În prezent, un astfel de job este remunerat chiar şi cu 200 de dolari pe oră.

În timp ce esenţa muncii lor rămâne aceeaşi, profesia a evoluat de atunci pentru a include notari specializaţi în dosare de proprietate şi documente de împrumut - un serviciu foarte solicitat pentru care oamenii sunt dispuşi să plătească o mulţime de bani.

Cei mai mulţi notari publici pot percepe doar ceea ce le dictează statul lor; pe de altă parte, notarii care se ocupă de zona de real-estate sau împrumuturi pot cere mai mult pentru că se ocupă de ipoteci sau credite, adesea în termene foarte scurte.

Activitatea este adesea flexibilă şi poate fi remunerată cu până la 20.000 de dolari pe lună ca agent cu jumătate de normă, potrivit Asociaţiei Naţionale a Notarilor.

Pentru a deveni notar, trebuie să aveţi cel puţin 18 ani. Nu există cerinţe educaţionale, dar unele state, inclusiv California şi New York, cer ca notarii să urmeze un curs de formare şi să treacă un examen special. Alte state ar putea, de asemenea, să vă ceară să treceţi o verificare a antecedentelor şi să depuneţi un cazier ca parte a procesului.

Notarii care se ocupă de zona de împrumuturi sau real-estate sunt plătiţi în general cu sume care variază între 75 şi 200 de dolari pe oră.

„Aş spune că cel puţin 70% dintre programările pentru semnături sunt seara sau în weekend, aşa că acesta este un job secundar perfect şi flexibil pentru cineva un program obişnuit de 8 ore”, a declarat Mark Wills, proprietarul Loan Signing System şi notar care activează în domeniu de peste 20 de ani.

Drumul către notariat, mai ales în zona de imobiliare şi credite, necesită ca individul să treacă printr-un proces de formare care poate dura între patru şi nouă săptămâni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plati,
facultate,
nevoie,
refuz,
imprumut,
notari,
ocupare,
trecere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.